A gyantákról

Hogyan válasszunk?

Ma már több módszer közül is választhatunk:

Patronos:

Ennél a módszernél egy gyantapatron segítségével viszem fel egyenletesen a szőrteleníteni kívánt testrészre a gyantát,majd egy papír segítségével távolítom el azt.Ezzel nagyobb testfelületeken könnyebb,gyorsabb munkát tudok végezni.Természetesen nem fájdalommentes,de a végeredmény kárpótol mindenkit  a pici kellemetlenségek miatt.:)

Hagyományos:

Ez esetben egy gépben felolvasztom a gyantát,majd egy spatula segítségével felkenem a bőrre,ezt követően kézzel eltávolítom. Ajánlom ezt a fajta módszert fazongyanta esetén,illetve hónaljhoz is,mert kevésbé kellemetlen és kíméletesebb az érzékeny részeknél.

Ami még nagyon fontos...

- Győződj meg róla, hogy a gyantáztatni kívánt szőrszálak elég hosszúak-e. Ez nagyon fontos, mert ha a szálak nem elég hosszúak, akkor a gyanta nem tud majd mibe "belekapaszkodni", így a kezelés eredménytelen lehet. A gyantás szőrtelenítéshez a fél-egy centi hosszúságú szőrszálak a legideálisabbak.

- Ha lehet,a gyantázás napján kerüld a műszálas anyagokat.

- Olyan napra kérj időpontot,mikor tudod,hogy nem mész uszodába,szaunába,edzőterembe.A gyantázás kényes dolog,ezek a tevékenységek bizony nem tesznek jót aznap a bőrödnek.

-A legfontosabb pedig az,hogy ne izgulj :)